„Justiție – eu te văd așa”, o expoziţie dedicată aniversării a XX-ea de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale este inaugurată astăzi, 14 septembrie, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, transmite IPN.

Expoziţia cuprinde o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani din Republica Moldova și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie. Lucrările prezentate la vernisajul de la Strasbourg au participat mai întâi la concursul republican de arte plastice cu aceeaşi denumire, în perioada 27 ianuarie – 31 mai.

Menirea acestei acțiuni a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate, de a promova cultura și valorile estetice, precum și de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastice. Criteriile de care au ținut cont jurații când au ales câştigătorii au fost: originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.