Patrupedul Poliției de Frontieră, Laky, s-a dovedit bun nu doar la „prins infractori”, dar și la teatru. Cu dublă meserie, week-end-ul precedent, Belgianul Malinois a jucat în piesa de teatru al lui Georg Buchner “Woyzeck”, o piesă Germană, unde și-a făcut debutul în premieră, pe scena teatrului din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră, patrupedul a avut un rol foarte impunător în acest spectacol. Cu prestațiile sale spectaculoase, a atras mii de priviri.

Piesa va fi jucată și în acest week-end, în cadrul unui turneu în România, organizat cu ocazia Festivalului Internațional Multicultural de Teatru „TRANSIT FEST”, în care patrupedul Laky, asistat de specialistul principal al Centrului chinologic al IGPF, Ghenadie Rotaru, își va continua prestația, demonstrându-și talentul său și încântând cu abilitățile sale teatrale publicul din afara țării. 

Echipele canine din cadrul Poliției de Frontieră s-au bucurat dintotdeauna de apreciere, acest fapt datorându-se atenției sporite a instructorilor chinologi, acordată pregătirii perseverente a câinilor și dresajului bine organizat.