La Chişinău, o femeie a ajuns în vizorul oamenilor legii, pentru că vindea parfumuri de contrabandă, lipind în prealabil pe ambalaje mărcile comerciale al unor producători de talie internaţională.

În cadrul măsurilor demarate de protejare a mărcilor comerciale, precum şi de relevare a cazurilor de comercializare a mărfurilor fără acte de provenienţă, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Râşcani au documentat activitatea frauduloasă a femeiii.

Ghereta a fost depistată pe teritoriul pieţei comerciale din strada Calea Moşilor, unde era expus spre vânzare un lot impunător de produse cosmetice şi articole de parfumerie cu semne evidente de falsificare, pe care erau aplicate mărci comerciale a unor producători de talie internaţională. Produsele - în valoare de peste 110 000 lei - au fost ridicate şi urmează a fi supuse unor expertize, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor ce prezintă interes acţiunilor de investigaţii. La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele necesare, ce ar demonstra provenienţa, persoana se încurca în declaraţii.

Actualmente se stabilește suma prejudiciului adus titularilor de drept ale căror mărci comerciale sunt protejate conform legislației în vigoare, iar acţiunile persoanei urmează a fi calificate juridic după finalizarea cercetărilor în vederea aplicării sancţiunilor prevăzute de lege.