Soția părintelui de Iargara a sunat la poliție în această seară ca să anunțe că soțul ei - părintele Valeriu Pistrui, a fost lovit în stradă lângă automobilul său.

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a confirmat informația pentru Deschide.MD, adăugând că părintele a fost lovit în regiunea capului cu un obiect dur de către o persoană necunoscută.

„Informația telefonică a fost înregistrată la poliție și se examinează sub versiunea tentativei de omor. Șeful IP Leova este la fața locului împreună cu grupa operativă si procurorul raionului Leova”, a declarat Cavcaliuc.

Vom aminti că acum o săptămână preotul Valeriu Pistrui declara că ar fi fost ameninţat cu moartea de către primarul oraşului, ales pe listele formaţiunii Partidul Nostru, condusă de Renato Usatîi. Părintele Valeriu Pistriu spune că totul ar fi început după ce a refuzat să semneze nişte acte, ce ar confirma faptul că Fundaţia lui Renato Usatîi a donat bisericii din localitate 100 de mii de lei.

De cealaltă parte, primarul de Iargara, Eugen Mutaf susţine că în 2015, fundaţia lui Usatîi ar fi transferat pe contul bisericii 100 de mii de lei. Mutaf mai spune că în acest an, reprezentanţii fundaţiei au transferat alţi 100 de mii de lei pe contul unui agent economic, care urma să livreze materiale de construcţie pentru lăcaşul sfânt. Preotul însă, ar fi refuzat donaţia.

Primarul de Iargara şi preşedintele fundaţiei lui Usatîi, Elena Griţco, au organizat o conferinţă de presă pentru a dezminţi declaraţiile preotului Valeriu Pistrui.

Foto: Deschde.MD