Guvernul va veni cu o analiză privind soluțiile pentru a începe rapid lucrările de reabilitarea a drumurilor din ţară. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a menţionat că sunt bani pentru acest domeniu.

Șeful PD nu a exclus concedierea persoanelor responsabile care nu își fac treaba.

Am constatat că sunt bani de atâția ani pentru acest domeniu, dar instituțiile nu au fost în stare să găsească soluții pentru a-i folosi ca să înceapă lucrările de construcție sau reabilitare a drumurilor. Urmează ca Guvernul să vină cu o analiză în următoarele zile privind soluțiile pentru a începe rapid lucrările. În unele situații s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative, în altele s-ar putea să fie nevoie de concediat niște persoane care nu își fac treaba, cert este că vom face tot ce este necesar pentru a mișca lucrurile în acest domeniu", a conchis Vlad Plahotniuc.

La ședința PD s-a discutat și subiectul privind alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe, dar şi în spitalele din ţară. În acest context, Vlad Plahotniuc a menţionat că se va acționa insistent pentru a se face ordine în acest domeniu, dar și pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Am avut o discuție foarte serioasă cu colegii despre situația pe care o avem în acest moment în domeniul alimentației și aici mă refer atât la alimentele care sunt comercializate în magazine, cât și la cele livrate în școli, grădinițe, spitale și alte instituții publice. Am primit recent o scrisoare din partea unui grup de părinți unde era descris modul în care sunt livrate produsele alimentare în anumite școli și grădinițe. Am remis petiția instituțiilor abilitate să o analizeze și să acționeze conform legislației Republicii Moldova. Este un domeniu extrem de sensibil și am cerut măsuri ferme împotriva celor care sunt responsabili de problemele existente. Dorim cu toții să vedem cât mai repede o îmbunătățire clară în alimentația copiilor și vom acționa insistent pentru a face ordine în acest domeniu și a proteja sănătatea oamenilor", a menţionat Vlad Plahotniuc.

Totodată, PDM a anunțat lansarea unui amplu studiu sociologic, care va permite verificarea modului în care cetățeanul percepe activitatea Guvernului.

Amintesc că scopul reformei este ca instituțiile statului să devină mai eficiente și să ofere servicii mai bune oamenilor. Ca urmare am stabilit ca fiecare minister să-și adapteze planul de acțiuni la problemele prioritare ale cetățenilor. De asemenea, lansăm un amplu studiu sociologic, care ne va permite să verificăm modul în care cetățeanul percepe activitatea ale Guvernului și să facem schimbările necesare acolo unde e cazul. Urmărim ca activitatea Guvernului să corespundă integral așteptărilor cetățenilor", a precizat Vlad Plahotniuc.