(UPDATE 10:30) Întreg efectivul Inspectoratului de Poliție Rezina, dar și angajați ai unor servicii ale inspectoratelor de poliție din Șoldănești, Orhei, Telenești, primari și lideri ai sectoarelor “Supraveghere de vecinătate” din localitățile Lalova, Țîpova, Horodiște, alături de zeci de chinologi, salvatori, alpiniști, pompieri și voluntari s-au mobilizat și au reluat de dimineață, începând cu ora 08:00, o acțiune amplă de căutare a femeii dispărute în localitatea Țipova, raionul Rezina. Echipele de căutare vor merge în cele mai dificile locuri din apropierea localității pentru a găsi persoana pierdută.

Irina Cacialova, femeia de 31 de ani dispărută la 9 septembrie în apropierea de Mănăstirea Ţipova (raionul Rezina), va fi căutată și astăzi de salvatori. Misiunea a fost reluată de dimineață, începând cu ora 8:00 . Pe parcursul zilei de 11 septembrie femeia dispărtută a fost căutată de chinologi, alpiniști și polițiști, dar fără rezultat. În misiune au participat peste 30 de salvatori.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia ca salvatorii în comun cu polițiștii să efectueze căutările. Astfel peste 30 de angajați ai Serviciului Situații Excepționale sunt mobilizați să efectueze misiunea.

În echipele de căutare sunt incluși chinologi și alpiniști care vor merge în cele mai dificile locuri din apropierea localității pentru a găsi persoana pierdută. Din informațiile prealabile, zona în care se presupune că femeia a dispărut este cu relief de stâncă unde poate fi necesară intervenția alpiniștilor.

Precizăm că femeia a dispărut sâmbăta, 9 septembrie, în circumstanțe suspecte. Aceasta a făcut cunoștință prin intermediul unei rețele de socializare cu un grup format din 18 persoane, care practică yoga.

Împreună cu acestea a mers în excursie în satul Țîpova, raionul Rezina, în apropiere de Mănăstirea Țîpova. La un moment dat, o persoană din grup a depistat că femeia a dispărut.