Reacţie la spartul târgului: Primăria Chişinău dă în vileag abia acum, la două săptămâni după începerea anului şcolar, neregulile depistate la taberele pentru copii în timpul celor 35 de controale efectuate în perioada estivală.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipal, şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, a prezentat  raportul cu privire la controalele realizate în perioada estivală la taberele de odihnă a copiilor. Cele mai grave nereguli depistate de autorități au fost legate de cazarea copiilor, alimentație, asistență medical necesară, cât și la pregătirea cadrelor didactice.

Pentru a anticipa aceste nereguli pe viitor, Moldovanu a municipiului Chișinău a venit cu un șir de propuneri, începând de la creșterea alocațiilor pentru taberele aflate la balanța Direcției educației, tineret și sport a municipiului Chișinău, creșterea numărului taberelor cu sejur de zi, personal calificat cu experiență în lucrul cu elevii, dar și o atenție sporită aimentației copiilor.

În prezent, potrivit sursei citate, alimentația copiilor în taberele cu sejur de zi are loc de trei ori pe zi, iar suma meniului stabilit este de 36 de lei. În taberele de odihnă, meniul prevede 5 mese pe zi, iar suma alocată este de 91 de lei.