Mâine Consiliul Municipal Chişinău l-ar putea împuternici pe viceprimarul Nistor Grozavu să semneze BERD și BEI un contract de grant în valoare de 11 milioane de euro. E speranţa pe care a exprimat-o şefa Apă-Canal, Veronica Herţa, în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei.

Herța a precizat că așteaptă decizia de mâine a CMC pentru a debloca această tranșă nerambursabilă:

„Suntem în așteptarea deciziei de mâine a CMC în aprobarea acordului de grant, grant însemnând bani care nu se rambursează. Este vorba despre 11 mln euro și sper că CMC va ține cont de acest lucru. Decizia de mâine se referă la delegarea viceprimarului Nistor Grozavu pentru semnarea acordului de Grant”

Herţa a făcut, totodată, o trecere în revistă a lucrărilor efectuate la Apă-Canal şi a celor care urmează a fi implementate. 

Amintim că BERD și BEI au oferit un credit de 64 mln euro pentru Apă-Canal. Inițial, din cele 63 de milioane de euro pe care le-a contractat Apă-Canal, pentru modernizarea serviciul de alimentare cu apă, 14 milioane reprezintau un grant oferit de UE. Din banii contractaţi urma să fie reabilitaţi aproape 200 de kilometri de apeduct. Vor fi, de asemenea, construite şi reparate 50 de fântâni arteziene care urmează să asigure locuitorii Chişinăului cu apă în cazul unor situaţii excepţionale pe râul Nistru. La fel, urmează să fie renovată și stația de epurare.