Directorul unei școli auto din Bălți a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp 4 ani. Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia de comiterea traficului de influență, inculpatul fiind luat sub strajă chiar din sala de judecată, anunță Procuratura Generală.

Concomitent, a fost dispusă încasarea de la inculpat a sumei de 27 mii lei, transmisă acestuia pentru săvârșirea infracţiunii. De asemenea, instanța de judecată a menţinut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului, aplicat în cadrul urmăririi penale în scopul garantării executării confiscării speciale.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2015 – 2016, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 27 mii lei, susținând că poate influența persoane publice din cadrul Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru", să aprecieze pozitiv cunoştinţele acestuia la examenul pentru obţinerea permisului de conducere de categoriile „D" și „E", este menționat într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În cadrul examinării cauzei în instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina.

Inculpatul nu este la prima abatere: anterior, a fost condamnat pentru acţiuni similare la o pedeapsă nonprivativă de libertate. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.