La începutul lunii august, în satul Suruceni, raionul Ialoveni, și-a început activitatea o nouă fabrică de produse lactate. Aceasta se numește Lapte-Prime, iar managerul întreprinderii Elena Achimova a povestit că în prezent sortimentul de produse cuprinde: iaurt natural, ayran, smântână și brânză de vaci. În viitorul apropiat urmează să se producă brânză de oi și brânză de vaci degresată.

Produsele de bază ale companiei însă rămân a fi iaurtul și ayranul, care sunt fabricate după o tehnologie turcească, fără utilizarea sării sau a zahărului.

La fabricarea poduselor se folosește lapte de vacă natural, pe care întreprinderea îl cumpără de la o fermă din raionul Anenii Noi, fermenți lactici și frișcă, ceea ce permite produselor să aibă un termen de valabilitate mai mare.

Deocamdată, întreprinderea are doar un singur punct de comercializare în Chișinău, iar în curând se va deschide și al doilea. De asemenea, ayranul este procurat deseori și de localurile care produc kebab-uri, vizitatorii cărora cunosc bine acest produs și apreciază gustul său natural.

mybusiness.md