Dorin Chirtoacă a plâns astăzi după ce a ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție. Emoțiile l-au copleșit atunci când a declarat că problemele cu justiția l-ar putea împiedica să-și mai facă familie vreodată.

Citat azi la PA, Primarul suspendat din funcție a declarat că ceea ce se întâmplă este lipsit de logica și ca va cere înlocuirea procurorului.

"Nu există nicio logică în ceea ce spun ei, am încheiat tranzacțiile de împăcare la cererea Guvernului. Au îndemnat tinerii să se facă procurori, avocați și judecatori și le vor da apartamente. Au venit cu o lege populistă, iar pentru asta nu au alocat niciun leu.

Unii vor sa-și acopere propriile crime. Este lipsit de sens sa vii cu astfel de acuzații. Noi am fost forțați să trecem la astfel de acțiuni. Parlamentul a făcut legi populiste, însă cheltuielile pentru aceasta lege nu le-a acoperit, nouă ne-au venit hotărâri de judecată prin care am fost obligați să facem acest lucru, dar fara sa aloce niciun ban.

Trebuie deschis dosar penal Parlamentului si Guvernului”, a declarat Dorin Chirtoacă despre învinuirea care i se aduce în noul dosar deschis pe numele său.

Edilul suspendat din funcție a spus cu lacrimi în ochi că nu-l interesează dosarele penale, ci faptul că din cauza problemelor cu justiția probabil nu va avea ocazia să-și întemeieze o nouă familie.

„Starea mea de azi nu e din cauza dosarelor.... (Pauză) Eu deja sentința mi-am luat-o prin faptul că nu am familie și copii și există riscurile că nici să nu-i am de acum încolo. Nici una, nici alta din cauza la tâmpeniile astea cu arestul și cu dosarele”, a declarat Chirtoacă. 

La rândul său, avocatul a declarat că l-a recuzat pe procurorul Dumitru Robu.

Ținem să amintim că Dorin Chirtoacă a divorțat de jurnalista Anișoara Loghin încă în luna octombrie a anului trecut - adică cu mai bine de jumătate de an înainte de a i se începe problemele cu justiția. Cât despre exteriorizarea emoțiilor sale, vom aminti că nu este prima dată când edilul nu și-a putut stăpâni lacrimile. Ultimele sale momente lacrimogene au fost la emisiunea „IN PROfunzime” de la Pro TV în aprilie, 2016.