Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) a finalizat cercetarea de serviciu cu referire la decesul deținutului Andrei Braguța în Penitenciarul nr.16-Pruncul. Mai mulți angajați, care nu și-au îndeplinit corespunzător obligațiunile funcționale au fost sancționați disciplinar prin ordinul Ministerului Justiției, este menționat într-un comunicat al DIP.

Astfel, pentru atitudinea neglijentă față de îndeplinirea obligațiunilor funcționale șefului adjunct al Penitenciarului nr.16-Pruncul și șefului Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău li s-a aplicat sancţiunea disciplinară - concediere din sistemul penitenciar; șefului adjunct al Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău i s-a aplicat sancţiunea disciplinară - mustrare.

Materialele acumulate în rezultatul cercetării de serviciu au fost expediate în adresa organelor procuraturii pentru a decide în contextul cercetărilor penale declanșate.

Precizăm că, Departamentului Instituțiilor Penitenciare a inițiat o cercetare de serviciu pe cauza decesului deținutului Andrei Braguța în Penitenciarul nr.16-Pruncul la data de 26 august 2017.