Circulația rutieră în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va fi sistată astăzi de la ora 11:00 și până duminică noaptea, ora 02:00. Totodată, traficul va fi închis pe strada Petricani, în perimetrul străzii Mircești – Șoseaua Balcani, de la ora 10.00 și până duminică la ora 4.00.

Astăzi se va desfășura „Festivalul Culorilor” în PMAN. În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP recomandă cetățenilor care vor lua parte la evenimentul organizat în zona centrală a orașului să folosească mijloacele de transport în comun pentru a se evita blocajele auto în zona centrală a orașului. Totodată, șoferii sunt rugați să circule în perimetrul adiacent locului de desfășurare a evenimentului, să respecte semnalele ofițerilor de patrulare care dirijează traficul şi să reducă viteza când trec pe lângă grupuri de oameni.

Conducătorii auto care traversează strada Petricani sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporară. Primăria municipiului Chișinău informează că se execută lucrări de reparație a străzii. Șantierul a fost deschis pe 4 august, iar lucrările urmează a fi încheiate în luna septembrie. Drumul aflat în reparație are o suprafață de circa 20 de mii de metri pătrați.

Costul lucrărilor este de 7,3 milioane lei, bani prevăzuți în bugetul municipal pentru anul 2017, strada Petricani fiind inclusă în Programul de reparație și întreținere a drumurilor.