(UPDATE 17:00) În satul Luceşti, raionul Cahul, organele de drept au reținut un consilier local, ales pe listele „Partidului Nostru”, sub acuzația de cultivare ilegală a canabisului. Organizația teritorială a raionului Cahul și Consiliul Național al „Partidului Nostru” și-au exprimat poziția referitor la acet caz printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia „în cazul în care un consilier local ales din partea „Partidului Nostru” comite o infracțiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii. Gradul de vinovăție al acestui cetățean va fi determinat de organele de drept și de instanțele de judecată. În viitorul apropiat, va fi convocat Consiliul Național, care va lua decizia privind retragerea sprijinului politic și excluderea din partid al consilierului respectiv, dacă vinovăția lui va fi dovedită”.

(UPDATE 11:30) Șeful serviciului Relații Publuice al Inspectoratului Național de Investigație, Diana Sochircă, a revenit cu o confirmare pentru Deschide.MD, fără a da numele persoanei reținute.O seră plină cu plante de cânepă a fost descoperită de poliție în gospodăria unui activist al „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, informează ziarulnational.md.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Vitalie Galep, consilier local în satul Lucești, raionul Cahul, ales pe listele „Partidului Nostru”. Acesta a fost reținut.

Poliția a confirmat pentru Ziarul National că în sera liderului organizației locale a partidului au fost depistate 31 de plante de cânepă, cu lungimea de patru metri.

Galep a fost reținut după ce angajații Direcției „SUD” ai INI au primit informația că acasă la cetățeanul de 40 de ani este amenajată o seră în care ar crește plante de marijuana.

Toate plantelele psihotrope au fost ridicate pentru expertiză. În prezent au loc măsuri speciale de investigații pentru depistarea eventualilor complici ai lui Galep în această afacere ilegală.

Deschide.MD a încercat să să ia un comentariu de la reprezentanții Inspectoratului Național de Investigații, însă aceștia nu au putut să ne confirme informația. 

sursa: ziarulnational.md