Avocații lui Vlad Filat insistă pe audierea a trei martori din Federația Rusă, instanța însă nu s-a pronunțat deocamdată asupra acestui lucru.

În cadrul ședinței de judecată de astăzi de la curtea de apel în dosarul fostului prim-ministru, magistrații au respins cererea procurorului de a fi respinși ceilalți apelanță din dosarul lui Vlad Filat.

„Procurorul a cerut la început de proces ca să fie înlăturați toți ceilalți apelanți, motivând că nu există temei ca persoanele care au depus apel să participe la ședințele de judecată. Noi ne-am opus și într-un final judecătorii au respins cererea procurorului”, a declarat Igor Popa. 

La fel avocatul a adăugat că a solicita aducerea unor martori din Federația Rusă, prin intermediul instanței aceasta urmând „să asigure prezența acestor martori printr-o comisie rogatorie iar această cerere încă nu este examinată.”

„Acești martori joacă un rol important în acest dosar. Pentru că ei figurează în autodenunțului lui Shor, și anume aceste trei persoane ar fi deținut mijloace bănești care ar fi ajuns la Vlad Filat”, a adăugat Popa. 

Într-un final ședința de astăzi a fost amânată pentru data de 18 octombrie din motiv că procurorul a solicitat timp pentru ca să se pregătească față de cerințele solicitate de avocați. 

Amintim că și la ședința trecută, avocații au cerut să fie audiați în calitate de martori, foști angajați ai băncii VTB24 din Federația Rusă, pentru că figurează în dosar, aceștia fiind respinși de prima instanță 

Vlad Filat a fost reținut pe data de 15 octombrie, 2015, în baza unui autodenunț scris de Ilan Shor. Între timp Judecătoria Buiucani a decis condamnarea lui la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Totodată magistrații au decis să pună sechestru pe întreaga lui avere. După condamnarea sa, Vlad Filat a anunțat că divorțează de Angela Gonța, iar fosta lui soție - Sanda - l-a acționat în judecată cerând partajarea averii.