Un șofer de 31 ani din raionul Sângerei a fost reținut azi în stare de ebrietate de ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare (INP) în municipiul Bălți.

Potrivit unui comunicat de presă al INP, un echipaj al Regimentului de Patrulare Nord a încercat să oprească în municipiul Bălți un autoturismul de model „BMW”, înmatriculat în altă țară. Conducătorul auto a ignorat cerințele legale și a încercat să scape de urmărire, însă a ajuns doar în aproprierea satului Elizaveta din municipiul Bălți, unde mașina suspectă a fost oprită.

Șoferul s-a dovedit a fi locuitorul satului Mărinești (comuna Sângereii Noi, raionul Sângerei). Acesta, împreună cu doi pasageri a încercat să fugă de inspectorii de patrulare, însă imediat au fost reținuți. Toți trei au fost escortați la Inspectoratul de poliție, unde șoferul a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 1.08 mg/l de alcool în aerul expirat.

Conform legislației, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, se pedepsește cu amendă în mărime până la 42 500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Conducerea INP a anunțat că angajații instituției vor intensifică patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora, deoarece principalele cauze a producerii accidentelor rutiere este depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan.