Trei cișmele din parcul Valea Morilor din Capitală, care au fost inaugurate acum câteva săptămâni de șefa „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, au fost vandalizate în noaptea de 30 spre 31 august.

Despre acest lucru anunță șefa „Apă-Canal Chișinău”, care, făcând referire la aceste acțiuni de vandalism, menționează că „la moment, nu sunt sigură că vom continua instalarea cișmelelor”. 

„Anunțam la început de săptămâna că avem instalate deja 9 cișmele. Cișmele de care să se bucure fiecare locuitor și oaspete al capitalei. După ce am anunțat acum câteva săptămâni că au fost vandalizate câteva cișmele, multă lume a încercat să ne încurajeze și să ne îndemne să mergem mai departe. Am respirat adânc și am mers mai departe... Întrebarea care rămâne fără răspuns este: merită să depui efort?... Am fost anunțați astăzi dimineață la telefon că curg cișmelele din Valea Morilor. La acea cișmea unde a avut loc inaugurarea a fost deteriorat mecanismul și curgea în continuu...La cea de lângă plajă a fost furată o piesă din mecanismul de deschidere, dar la a treia - tot mecanismul. P.S. La moment nu sunt sigură că vom continua instalarea cișmelelor...”,  a scris pe pagina sa de Facebook, Veronica Herța. 

--------- Pe 17 august Cișmelele de la Valea Morilor şi din str. Columna, date în exploatare pe 9 august, au fost vandalizate. În cișmele au fost găsite mucuri de țigară și gumă de mestecat, astfel fiind blocat sistemul de scurgere a apei. Totodată, cineva a încercat să scoată robinetul de la o cișmea și chiar să o demonteze.