UPDATE (13:17) Procurorii au găsit mai multe sume de bani în gestiunea companiei „Pro Imobil Grup”, care nu se regăsesc în evidența contabilă. Este vorba despre aproximativ 400 000 lei.

O parte din tranzacţiile cu bunurile imobile sunt înregistrate pe numele agenţilor de vânzări sau pe numele altor persoane care activează la indicaţia şi în interesul factorilor de decizie din cadrul SRL „Pro Imobil Grup”, iar ulterior sunt înstrăinate, fiind obţinute venituri nedeclarate.

UPDATE (11:28) A doua persoană a fost reținută în urma perchezițiilor care au loc astăzi la SRL „Pro Imobil Grup”. Aceasta la fel face parte din staff-ul companiei.

UPDATE (10:49) Descinderile care au loc astăzi la compania ”Pro Imobil Grup ” s-au soldat cu prima reținere. Surse apropiate anchetei spun că este o persoană din conducerea SRL-ului.

UPDATE (10:23) Descinderile sunt efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu angajații de la Direcția Investigare a Fraudelor Economice din cadrul MAI.

UPDATE (10:09) În aceste momente au loc 17 percheziții la sediile agentului economic, la domiciliile factorilor de decizie și în automobilele acestora.

Procurorii PCCOCS au descins azi dimineață la compania Proimobil. Perchezițiile au loc în temeiul bănuielii rezonabile privind evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD, de surse apropiate anchetei, care au precizat că descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În timpul investigaţiilor s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenţi de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar pentru o persoană.

   
   

Astfel, compania Proimobil, pe parcursul anilor 2015 - 2017, nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste 5 milioane lei. Acest lucru rezultă din neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale.

----------------- În luna mai, Realitatea.MD a publicat o investigație despre faptul că persoanele care apelează la agenţiile imobiliare, pentru a cumpăra sau închiria o locuinţă, nu primesc garanție juridică pentru serviciile prestate și nici bon fiscal, care să demonstreze achitarea banilor. Mai mult decât atât, agenții imobiliari nu achită impozite la stat în urma încheierii unui astfel de contract, prejudiciind astfel bugetul de stat. 

Solicitați să dea o reacție, reprezentanții mai multor companii din sectorul imobiliar, pintre care și Proimobil, au negat că pentru tranzacțiile efectuate nu eliberează bonuri fiscale.