Fosta polițistă și actual procuror din Strășeni, Elena Pruneanu, locuiește într-o casă nou-construită, cu două etaje, în Trușeni, conduce un automobil de model Hyundai, își întreține fiica aflată la studii în Londra, iar toate acestea, doar din salariul modest de procuror, scrie crimemoldova.com

Potrivit Declarațiilor cu privire la venituri și proprietăți pentru anii 2011-2015, Elena Pruneanu a avut venituri doar din salariu, care au constituit cel mult 6100 de lei lunar.

Un salariu similar l-a avut și fostul soț, Sergiu Pruneanu, despre care procurorul afirmă că a divorțat în 2015. Sergiu Pruneanu, care a activat mai mulți ani în poliția rutieră, a fost subiectul mai multor scandaluri și a avut pornite pe numele său mai multe dosare penale, de care a reușit să scape. Sergiu Pruneanu a avut statut de învinuit în dosarul de escrocherie, în care a fost condamnat avocatul-vedetă, Valerian Mânzat. Instanța de fond l-a condamnat pe Pruneanu la 10 ani de detenție, însă Curtea Supremă de Justiție l-a achitat, mai este menționat în investigația crimemoldova

În afară de dosarul Mânzat, în care a fost recent achitat, Sergiu Pruneanu a mai avut statut de învinuit într-un dosar penal, pentru că ar fi falsificat actele privind un presupus accident rutier în scopul obținerii despăgubirilor de la compania de asigurări, sentința 27 decembrie 2013. Atunci, polițistul Pruneanu a scăpat de pedeapsă grație expirării termenului de prescripție. 

Potrivit  Declarațiilor de avere, Elena Pruneanu duce o existență destul de modestă, iar toată averea ei constituie a zecea parte dintr-un imobil de 69,3 metri pătrați, adică doar 6,9 metri pătrați, pe care după divorț, îl împarte cu soțul.

Casa de pe strada Rezeși din Trușeni

Elena Pruneanu locuiește într-o casă cu două nivele de pe strada Rezeși din Trușeni. 

Deși la cadastru este indicat că suprafața imobilului este de doar 69,3 metri pătrați, imobilul arată cu mult mai mare. 

Potrivit înregistrărilor cadastrale, procurorul împarte cu fostul ei soț a zecea parte din imobil. Restul (9/10) cotei din imobil a fost înregistrat pe numele fiicei, Nicoleta Pruneanu, care se află la studii în Londra.

Chiar dacă locuiește în această casă din septembrie 2014, Elena Pruneanu declara în 2015 că locuiește la gazdă. 

Precizăm că Sergiu și Elena Pruneanu au locuit anterior în altă casă, cu suprafața de 164,7 metri pătrați, tot în Trușeni, pe care au procurat-o în mai 2011, iar în octombrie 2012 i-au vândut-o prezentatoarei PRO TV Chișinău, Lorena Bogza, care, la rândul său, a înstrăinat-o peste 2 ani.  

Anterior soții Pruneanu au deținut și un apartament de 54 de metri pătrați pe strada Calea Orheiului din Chișinău, pe care l-au vândut în iunie 2002, la 7 luni de la procurare. Deși au trecut 15 ani, Elena Pruneanu și fiica sa au viza de reședință la această adresă.

Automobilul de 10 mii de euro

Deși declară venituri modeste, procurorul Pruneanu conduce un automobil de model Hyundai i20, al căruipreț începe de la 10 500 de euro. 
 
 
În Declarația de avere pentru anul 2015, Elena Pruneanu nu indică că deține în proprietate sau că a închiriat un automobil. În 2013, aceasta, la fel nu indica că ar avea mașină. În Declarația pentru 2014, Elena Pruneanu indică că și-a procurat  un automobil, care ar fi costat-o 11 mii de lei.

Fiica din Anglia

Fiica lui Sergiu și Elena Pruneanu, pe care a fost înregistrată și casa din Trușeni, este absolventă a facultății de jurnalism a Universității de Stat din Moldova, iar în prezent își continuă studiile în Marea Britanie.

La 12 iulie 2017, aceasta a postat pe pagina grupului public „Moldoveni în Londra” de pe rețeaua Facebook un anunț, potrivit căruia oferea în chirie cu 500 lire pe lună camera în care locuiește în Londra, pentru perioada vacanței.  

Lupta pentru imagine

Elena Pruneanu luptă de mai mulți ani cu pensionara Eugenia Puiu. Procurorul pretinde că pensionara ar fi defăimat-o, după ce a postat un comentariu pe portalul zdg.md, în care spune că ar fi beneficiat de banii câștigați prin fraudă de către soțul ei, Sergiu Pruneanu. În rezultat, pe numele Eugeniei Puiu a fost intentat un dosar contravențional, iar femeia s-a ales cu o amendă mai mare decât pensia pe care o primește.

Eugenia Puiu susține că nu este autoarea comentariului și că neînțelegerile cu Pruneanu ar fi început încă pe când aceasta era procuror în sectorul Buiucani al capitalei și a ajuns să examineze o plângere depusă în privința unor polițiști, care ar fi fost colegi cu Elena Pruneanu, în perioada când aceasta activa în poliția sectorului Buiucani al capitalei. Potrivit pensionarei, Pruneanu i-ar fi acoperit pe foștii colegi.

Chiar dacă susține că nu este autoarea comentariului, Eugenia Puiu spune că a trebuit să demonstreze în judecată că Pruneanu deține proprietăți, care nu corespund veniturilor unei familii de bugetari: „Dacă trăiește doar din salariu, de unde are bani pentru asemenea casă și mașină?”.