Peste 130 de copii, majoritatea din regiunea Donbas, dar și din regiunile Cernăuți și Odesa au fost cazați la data de 12 august în tabăra de vară „Prietenia” din satul Coșnița, raionul Dubăsari. Majoritatea copiilor au venit din orașele din regiunea Donbas: Ugledar, Kramatorsk, Slaviansk, Mariupol, Mirnograd, Pokrovsk.

Guvernul de la Chișinău a repartizat 150 de locuri pe teritoriul Republicii Moldova pentru copiii ce fac parte din categoriile social-vulnerabile din Ucraina și 180 de locuri pentru Centrul de reabilitare moldovenesc „Sergheevca” din regiunea Odesa.

Ambasadorul Ucrainei, Ivan Gnatișin a vizitat tabăra „Prietenia” împreună cu conducerea raionului Dubăsari, unde s-a întâlnit cu copiii și educatorii. Gnatișin a mulțumit guvernului moldovean și conducerii locale pentru ospitalitate, crearea condițiilor și a atmosferii benefice pentru odihna și tratarea copiilor ucraineni.

Ambasadorul a discutat cu președintele raionului Dubăsari, Grigori Policinschi, și cu administrația locală cărora le-a relatat despre situația actuală înUcraina și despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-ucrainene.