Un adolescent din orașul Edineț a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău, după ce a fost rănit grav în timpul unui accident rutier.

Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, pentru AGERPRES, că un băiat în vârstă de 16 ani a fost victima unui accident rutier care a avut loc între un scuter și un autoturism. Pentru a salva viața tânărului, la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD de la Iași pentru a-l transporta cu elicopterul la un spital din Chișinău.

Pacientul, care se afla pe un scuter în momentul accidentului, se afla în comă de gradul II în momentul în care a fost preluat de echipajul SMURD Iași. El prezenta multiple traumatisme, ruptură de splină, traumatism cranio-cerebral, fractură de femur drept cu deplasare, precum și o fractură la nivelul gambei drepte. După preluarea pacientului, acesta a fost transportat de la Edineț la un spital din Chișinău", a declarat Diana Cimpoieșu. kkkkkkkkkkkkk

Aceasta este a doua intervenție de salvare cu elicopterul efectuată de echipajul SMURD Iași pe parcursul a doar 24 de ore, în Republica Moldova. Ieri, o fetiţă de doi ani şi 10 luni, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, a fost adusă din Spitalul Republican Briceni la Centrul republican de leziuni termice „Em. Coţaga”.

sursa: agerpres.ro