Poliţiştii sectorului Botanica ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au fost alertaţi, recent, despre un conflict iscat dintre nişte persoane agresive, care l-ar fi bătut pe un angajat al unei misiuni diplomatice la Chişinău. Totul a avut loc, pe teritoriul unei staţii peco din sectorul Botanica.

Incidentul a avut loc noaptea în jurul orei 00.35, iar la faţa locului a intervenit imediat grupa operativă din cadrul Inspectoratului, pentru documentarea tuturor circumstanţelor. Respectiv, conform datelor constatate la locul incidentului, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 34 ani, angajat al unei misiuni diplomatice la Chişinău, care ar fi fost agresat fizic de către trei indivizi necunoscuţi.

Conform informaţiilor acumulate, agresorii ar fi iniţiat conflictul cu victima, din cauza unui loc de parcare a automobilului în adiacentul staţiei peco. Ulterior, indivizii au urcat într-un automobil şi au fugit într-o direcţiei necunoscută. Astfel, ofiţerii de investigaţii au identificat şi reţinut trei bănuiţi în acest caz, care s-au dovedit a fi originari din raioanele Hânceşti, Ştefan-Vodă şi Chişinău, cu vârstele cuprinse între 22 ani şi 27 ani.

Aceştia au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru huliganism.

Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Poliţia Capitalei continuă cercetările şi acumulează toate circumstanţele incidentului.