Presa afiliată Partidului Socialiștilor distribuie știri false despre presupusa anulare a decretului privind înființarea Moscovei, semnat de primarul orașului Kiev, Vitali Kliciko. „Știrea”, apărută săptămâna trecută la unele surse mass-media din Ucraina, și considerată drept un fals, a fost publicată azi de portalul actualitati.md, care nici nu indică sursa primară și doar face referire la un „document”, textul căruia a fost modificată cu ajutorul unui editor grafic.

Astfel, în „documentul” apărut în spațiul public este indicat că Vitali Kliciko a anulat decretul cneazului Kievului, Iuri Dolgoruki [Mâini Lungi – n.r.] din anul 1147 privind înființarea Moscovei.

De recunoscut ca fiind lipsit de puterea juridică Decretul Marelui cneaz al Kievului, Iuri Vladimirovici Dolgoruki ”Privind înființarea orașului Moscova”, adoptat în anul 1147, considerându-l ca fiind o greșeală istorică”, se menționează în document, citat de portalul PSRM.

La rândul său, postul de televiziune din Rusia, TV Zvezda, a scris încă săptămâna trecută despre faptul că acest „document” este un fals.

Această informație s-a dovedit a fi falsă, iar documentul este un fake. O parte a textului din document a fost modificată cu ajutorul unui editor grafic”, scrie sursa citată.