Un camion „plin” cu țigări de contrabandă a fost reținut zilele acestea de angajații Poliției de Frontieră şi Serviciului Vamal.

Acivitatea contrabandiștilor a fost monitorizată timp de o lună. Conform informațiilor și probelor acumulate, în schema infracțională sunt implicați cetățeni ucraineni.

În baza unei informații operative, la data de 14 august 2017, la linia de control pe sensul de ieșire din țară prin ptf „Giurgiulești-Galați” a fost supus unui control minuțios un autocamion de model MAN, aflat în circulație internatională, care conform documentelor prezentate transporta țevi de metal. În timpul verificării fizice a camionului, în podeaua dublă a remorcii, erau ascunse 6 000 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciz ucrainesc, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Șoferul, un cetățean ucrainean de 46 de ani, a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, fiind angajat legal în calitate de șofer la firma de transport ce o deservește și urma să transporte țevile în Bulgaria. 

Din cercetările preliminare s-a constatat că țigările au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal, și urmau să ajungă pe teritoriul României, R. Moldova servind ca țară de tranzit.

Toate materialele probatorii împreună cu unitatea de transport, țigările valorificate la o sumă de peste 100 mii lei și șoferul, au fost transmise angajaților Serviciului Vamal care au preluat examinarea cazului. 

Polițiștii de frontieră, în limita competenței, continuă să întreprindă acţiuni ferme în vederea combaterii infracţionalităţii şi altor încălcări la frontiera de stat.