În patru sectoare din capitală urmează să fie amenajate iarmaroace școlare, la care părinții vor putea găsi lucrurile necesare copiilor pentru școală: la rechizite până la articole vestimentare. Perioada în care vor activa târgurile diferă de la sector la sector, cu excepţia sectorului Râșcani, unde niciun agent economic nu a depus deocamdată cerere de participare, transmite IPN.

În sectorul Botanica, iarmarocul va fi amenajat la intersecția străzilor Cuza Vodă cu Independenței, în perioada 21 august - 10 septembrie. Potrivit vicepretorului Oleg Rățoi, cereri au depus, deocamdată, doi agenţi economici care vor pune la dispoziția vizitatorilor rechizite, cărți, caiete, ghiozdane, articole vestimentare etc.

Până la 10 septembrie va activa și iarmarocul din sectorul Centru, deja inaugurat la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Dimitrie Cantemir. În sectorul Buiucani, târgul va fi amenajat pe strada Creangă, 72-74, vizavi de Piața Flacăra, şi va activa în perioada 15 august-2 septembrie.

În sectorul Ciocana iarmarocul școlar va fi amenajat pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în perimetrul străzilor Petru Zadnipru și Igor Vieru. Perioada preconizată este 18 august-10 septembrie.

Pretura Râşcani, potrivit pretorului Nicolae Balaur, poate pune la dispoziție în acest două zone: scuarele Mezon și Miron Costin, dar încă nu au parvenit solicitări din partea agenților economici.

Totodată, în perioada 18 august-3 septembrie, la Moldexpo se va desfășura ediția a V-a a Târgului de articole pentru școală „School Fair”. Târgul va fi deschis între orele 10:00 și 18:00. Organizatorii sunt Primăria municipiului Chișinău și Centrul Expozițional.