Cântărețul Ricky Ardezianu a fost eliberat astăzi din Penitenciarul nr. 13 din Capitală. Decizia fost luată de magistrați, după expirarea mandatului de arest pentru 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul care instrumentează cazul, Carolina Lupașcu. Potrivit aceleași surse, Ardezianu a fost eliberat din motiv că dosarul a fost expediat în judecată, iar magistrații au decis ca să-i schimbe cântărețului măsura preventivă, lăsându-l sub control judiciar.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Ricky Ardezianu a declarat că este nevinovat: „Nu am nimic de comentat. Avocatul îmi va demonstra nevinovăția. Eu nu mă consider vinovat de nimic. Am pledat nevinovat și lucrul acesta va fi demonstrat. Avocatul și procurorul își vor face bine treaba”.

Întrebat dacă poate să comenteze condițiile din Penitenciarul nr. 13, Ardezianu a răspuns: „Vă urez sănătate și o zi bună!”.

-------------- Amintim că Ardezianu a fost reținut la 15 iulie 2017, iar pe data de 25 iulie, Curtea de Apel a decis plasarea lui în arest preventiv (la Penitenciarul nr.13). Dosarul a fost pornit pe art. 220 aliniat 2 (proxenetism) și inițiat în baza plângerilor a două persoane de sex feminin care au spus că Ardezianu le-a cerut prestarea serviciilor sexuale pentru alte persoane. Tinerele care l-au denunțat pe interpret au 24 și respectiv 26 de ani și s-au cunoscut cu el într-un loc din Chișinău.