Patronii restaurantului „Ecaterina”, de unde ieri au fost transportaţi cu ambulanța 18 oameni cu simptome de intoxicaţie, după ce au luat parte la o nuntă jucată acolo, îşi declină răspunderea. Ei susţin că cei în cauză au venit la nuntă otrăviţi de produsele alterate pe care le-au consumat anterior la Nisporeni.

Contactată de Deschide.MD, fiica patronilor restaurantului „Ecaterina”, Cristina Tcaciuc, a declarat că cele 18 persoane fac parte din "Oastea miresei" și ar fi venit de la Nisporeni pentru a participa la nuntă. Tcaciuc presupune că alimentele pe care ei le-ar fi consumat acolo le-ar fi provocat, pe parcurs, intoxicaţia.

„Este foarte straniu că nici lucrătorii noștri, nici persoanele care au venit de pe loc nu au avut nicio simptom de intoxicație. Toți cei care au început să se simtă rău au fost veniți din partea miresei, din orașul Nisporeni. Eu presupun că acolo au consumat careva bucate care le-ar fi provocat această intoxicație”, a precizat sursa citată.

Cristina Tcaciuc a mai subliniat că cele 18 persoane au început să prezinte intoxicații pe parcursul serii, în scurt timp după ce au ajuns în local. În opinia sa, decizia autorităților de a le sista activitatea este nefondată, iar neregulile depistate nu sunt atât de grave. 

Patronii restaurantului au ţinut să menţioneze că în timpul apropiat au programate mai multe ceremonii.

Cele 18 persoane întoxicate au fost transportate la spital după ce au prezentat dureri abdominale, grețuri și vomă. Printre victime se află și doi copii de 4 şi 8 ani.