Un bărbat din Chișinău a comandat un taxi prin aplicația Yandex Taxi, însă după ce a fost găsită o mașină, bărbatul s-a răzgândit și a anulat comanda. Bărbatul ar fi sunat taximetristul și și-ar fi cerut scuze pentru faptul că anulează comada.

Drept replică, a primit un mesaj în care este înjurat în limba rusă ca la gura cortului. Din considerente etice, Deschide.MD nu poate să redea întreg mesajul primit de client. „Unde ești lașule, de ce ai plecat? Trebuia să mă aștepți și să-mi spui ce ai împotrivă, muistule, te ascunzi ca un ultim șoarece. Chiar și prietena mea are mai mult spirit! Poartă colanți și fustă, pederastule!”.

Se pare că unul dintre managerii companiei Yandex Taxi s-a autosesizat și a declarat că va concedia șoferul cu pricina, dacă va reuși să descopere identitatea acestuia.

„Andrei. Bună ziua! Se pare că l-ați supărat foarte tare. Mă veți ajută să-l găsesc pe șofer? Asemenea oameni nu-și au locul în compania noastră. Vă voi fi recunoscător dacă îmi veți scrie în particular”, este mesajul lui Dmitri Volkov care pare a fi un manager al companiei.

Yandex.Taxi, platforma rusească care facilitează găsirea taxiurilor disponibile, a fost lansată la sfârșitul lunii iulie la Chișinău. Serviciul Yandex.Taxi funcţionează în Moldova, Rusia, Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia şi Kazahstan. În total, la acest serviciu sunt conectați mai mult de 200 de mii de şoferi.