Șeful Procuraturii Anticorupție constată că imediat ce se află numele procurorului pe un caz ce vizează un înalt funcționar se pornesc campanii de denigrare împotriva lui. Prin umare, Viorel Morari a promis pe viitor, procurorii anticorupție vor arăta legătura dintre acești penali și site-urile care fac presiune pe organul de urmărire penală.

„Se spera ca prin presiunea publică creată asupra organelor de drept și prezentarea unor informații denaturate din dosar se va ajunge la o pedeapsă mai blândă sau compromiterea acestui dosar de rezonanță. Vă asigur că nu va fi așa, procurorii anticorupție nu își organizează activitatea în baza postărilor pe care le pun inculpații sau susținătorii lor pe Facebook și nici în baza atacurilor din partea unor partide politice. Eu însă, ca șef de instituție, observ foarte atent ce se întâmplă, inclusiv modul în care imediat ce se cunoaște numele procurorului pe un caz ce vizează un înalt funcționar se pornesc campanii de denigrare împotriva lui. Și pe viitor vom încerca să prezentăm opiniei publice inclusiv care sunt legăturile cu persoanele investigate ale site-urilor prin care se promovează aceste presiuni asupra anchetei și justiției, așa încât cetățenii să aibă o imagine cât mai corectă privind anumite comunicări din spațiul public”, a declarat Viorel Morari într-un interviu pentru Realitatea.MD, atunci când a fost întrebat despre dosarul Chirtoacă. 

El a mai spus că Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA demult nu mai sunt sensibili la încercările unor politicieni de a denigra investigaţiile prin intermediul mass-media sau a rețelelor de socializare. Dimpotrivă, afirmă șeful PA, asta e un indiciu că în lipsa de probe prin care să își demonstreze nevinovăția, se folosesc de acuzații politice, de încercarea de a atrage procurorii în polemici politice.

„Nu ne impresionează și nu ne intimidează astfel de încercări. Noi ne vedem de treabă, iar treaba noastră este să demonstrăm în instanță faptele lor de corupție și să obținem condamnarea lor”, a conchis el. 

Procurorul șef anticorupție a făcut trimitere la mai multe acuzații în spațiul mediatic, venite atât din partea unor lideri politici, cât și din partea unor jurnaliști, însă când au fost citați pentru a fi audiați, fie nu veneau, fie veneau și spuneau ca ei nu au probe, au auzit de undeva despre aceste fapte, refuzând să le spună sursa, ca procurorii să poată face investigații mai departe.