Victor Andrieș, un tânăr de 23 de ani, activează în calitate de educator la o grădiniță privată din capitală. Acesta a spart toate stereotipurile, devenind primul bărbat care activează în acest domeniu, informează odoras.md.

Potrivit sursei citate, tânărul a absolvit recent Universitatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Profesor de Educație Fizică și Psihopedagogie. După finalizarea studiilor a primit propunerea de a se angaja în calitate de educator de schimb și instructor de sport la o grădinița privată din Chișinău. Înainte de angajare, Victor a mai colaborat de nenumărate rânduri cu această grădiniță.

Am lucrat la o tabără de copii, acolo unde am și cunoscut-o pe directoarea acestei grădinițe. Ulterior, am primit propunerea din partea ei ca să înlocuiesc un educator în timp ce acesta se afla în concediu. Am mers cu ideea de a-mi face activitatea mea sportivă, jocuri, gimnastică, înot etc. Așa s-a făcut că planurile s-au schimbat și am ajuns să activez în calitate de educator, temporar”, afirmă Victor Andrieș. 

La fel ca vara trecută, Victor înlocuiește timp de o lună educatorul de la grupa mare, iar din toamna acestui an se va afla în fiecare zi alături de copilași, doar că în calitate de instructor sportiv, așa cum și visase de la bun început. 

Este ceva ieșit din comun, o experiență frumoasă. Deși nu am visat sa fiu educator, ci instructor de sport și să lucrez cu un număr mare de copii și adulți, nu regret nici pentru o clipă că am ajuns aici. Se întâmplă uneori să vină copiii dimineață și să îmi spună anumite lucruri pe care eu nu le știam. Au avansat tehnologiile, au avansat și copiii. Cei din prezent, pe la vârsta de 5-6 anișor știu a citi în rând cu mine”, a mai adăugat tânărul.

În activitatea sa, tânărul este susținut și de familie, care afirmă  „că la sfârșitul zilei copiilor le este foarte greu să se despartă de el”.

sursa: odoras.md