Administratorul filialei Cahul a școlii auto din Comrat a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă. Bărbatul este bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul DGT Sud a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că suspectul ar fi pretins și primit 650 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat. Miza era să obţină o notă bună şi să capete astfel permisul de conducere de categoria „B". 

Potrivit datelor anchetei, managerul ar fi acționat în complicitate cu alte persoane, necunoscute deocamdată organului de urmărire penală.

Cel în cauză a fost reținut azi dimineaţă, în flagrant delict, la o stație PECO din satul Congaz, raionul Comrat. Banii transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în automobilul său de serviciu. Asupra sa au fost depistate și circa 1300 de Euro. 

Managerul este reținut, ca bănuit, pentru 72 de ore. În privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive. El riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 200 de mii de lei, dacă va fi găsit vinovat.