Acţiunile specifice operaţiunii MAC – 2017 continuă cu depistarea şi nimicirea unei plantaţii de cânepă cu o suprafaţă de peste doi ari pe un câmp din apropierea or. Codru.

La faţa locului au intervenit poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind demarate lucrări de nimicire a celor peste 800 de tufe. Totodată, au fost sigilate plante de cânepă, pentru a fi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP şi expertizate în condiţii de laborator. De asemenea, ofiţerii de investigaţii întreprins acţiuni speciale de identificare a proprietarului lotului şi documentării complicităţii lui în acest caz.

În dependenţă de rezultatele expertizei chimice, persoanele implicate la cultivarea şi creşterea plantelor de cânepă riscă amendă în mărime de la 4 000 lei la 8 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Poliţia Capitalei avertizează, conform legislaţiei în vigoare cetăţenii sunt obligaţi să nimicească plantele de cânepă depistate pe loturile de pământ aflate în gestiune.