Primele patru cişmele cu apă potabilă au fost date în exploatare astăzi în Parcul „Valea Morilor”, Scara Cascadelor. Furnizorul de apă din Chișinău planifică să amenajeze în zona centrală a capitalei 13 cișmele, în cadrul campaniei „Cișmele pentru chișinăuieni”, transmite IPN.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că cișmelele, care sunt importate din România, sunt instalate din banii întreprinderii. Cișmelele urmează să bucure chișinăuienii și în scuarul Catedralei Mitropolitane, în Scuarul Europei etc. Fiecare locație, în special Scara Cascadelor, potrivit directoarei ACC, reprezintă proiecte importante și frumoase, la care s-a muncit foarte mult. Proiectul urmează să fie extins și în celelalte sectoare ale capitalei.

Veronica Herța spune că cișmelele vor putea garanta locuitorilor și oaspeților capitalei accesul la apă potabilă în perioada caniculară, cât și va reduce numărul cetățenilor sceptici în ce privește apa de la robinet, încurajând consumul apei din rețeaua publică. „Avem trei mesaje importnante: unu – ne dorim să fim mai aproape de consumatori, doi –  apa livrată de „Apă-Canal Chișinău” corespunde tututot normelor stabilite la nivel național și trei – ne dorim ca fiecare să-și facă grijă de ceea ce rămâne în acest mediu și ce le lăsăm copiilor noștri”, a mai spus directoarea ACC.

Potrivit ei, ideea de a instala cișmelele aparține primarului general Dorin Chirtoacă, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, însă nu poate fi prezent. Veronica Herța a mai spus că este foarte important ca aceste realizări să fie păstrate.