Laptele de capră pasteurizat este noul produs apărut pe rafturile magazinelor din Chișinău. Potrivit Mybusiness.md, laptele este produs în satul Vărăncău, raionul Soroca.

Directorul întreprinderii, Vitalie Pârlii, a povestit că, în urmă cu trei ani, a procurat din Austria capre din rasa Alpină pentru producerea brânzei. Acum doi ani, a văzut că, la Piața centrală din Chișinău, laptele de capră, cu grăsimea de 1,5%, se vindea la prețul de 45 lei/litru. Aşa s-a decis să pună pe roate o afacere cu lapte de capră, pasteurizat şi îmbuteliat. Anul trecut și-a procurat toate utilajele necesare în acest scop.

În urmă cu două luni, Pârlii a încheiat primul contract cu rețeaua de supermarket-uri "La fourchette" pentru livrarea laptelui de capră pasteurizat, cu grăsimea de 2,8%.

Mai sunt și alte rețele, care își manifestă interesul față de noul produs,deşi procură deocamdată doar câte 4-5 ambalaje pentru a prospecta cererea.

Scopul lui Pârlii este de a oferi oamenilor un produs natural și sănătos, fără a mai aplicarea de proceduri tehnologice suplimentare.

Un litru de lapte de capră în supermarketurile capitalei costă 20 de lei.

sursa: Mybusiness.md