Sute de unionişti din România şi Republica Moldova serbează Centenarul celei mai importante acţiuni militare româneşti din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărăşeşti. Evenimentul are loc astăzi la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti.

Participanţii din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Cluj flutură steaguri tricolore şi afișează bannere cu mesaje referitoare la importanţa bătăliilor purtate de Armata română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 şi despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.

George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, înaintea evenimentului, a declarat: „Aducem un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat şi ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de ţară al României, care nu poate fi altul decât unirea cu Republica Moldova!”.

Unioniştii au anunțat că după manifestarea de la Mărăşeşti, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din Bucureşti va fi lansată Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018, la care aderă 100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diasporă.

 

Sursa: tvrmoldova.md