Doi tineri, implicaţi la comiterea a cel puţin 10 jafuri stradale şi o răpire de automobil pe teritoriul capitalei, au fost reținuți de poliție într-o localitate din raionul Străşeni.

Conform datelor acumulate de către forţele de ordine, indivizii atacau pe timp de noapte, în stradă, doar femei sau bărbaţi în stare de ebrietate, lovindu-i  cu pumnii şi punându-i la pământ, după care îi deposedau de lanţurile din aur, telefoane mobile sau portmoneele cu bani.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Capitalei, indivizii au 24 şi, respectiv, 27 de ani și sunt originari din raionul Orhei. Unul a fost, anterior, condamnat în Federaţia Rusă pentru săvârşirea de atacuri tâlhăreşti.

Ei au fost localizaţi la nişte cunoscuţi de-ai lor, în raionul Străşeni, întrucât ştiau că sunt căutaţi de către Poliţia Capitalei.

Fiind demarate percheziţii autorizate, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe telefoane mobile, lănţişoare din aur şi alte bunuri materiale, care ar fi fost sustrase anterior de la cetăţeni.

Poliția Capitalei precizează că indivizii au apărut recent în vizorul camerelor de supraveghere instalate la un market din sectorul Buiucani, când au urmărit o femeie şi au agresat-o fizic, deposedând-o de lănţişorul din aur de la gât.

În prezent, cei în cauză se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru jafuri în serie şi răpire de automobil. Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

Poliția Capitalei îndeamnă cetăţenii care au avut de pătimit în urma acestor indivizi, să se adreseze la Inspectoratul de sector, pentru înregistrarea plângerilor şi stabilirea tuturor circumstanțelor.