Bărbatul de 57 de ani din Dondușeni, care acum șapte luni a ucis cu bestialitate o bătrână pentru refuzul de a-i împrumuta bani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei Edineț.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în noaptea spre 3 februarie în satul Țaul, când individul a pătruns în casa unei consătene de 72 de ani. După ce a snopit-o în bătaie, acesta a luat o basma cu care a strangulat-o.

Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina. El a menționat că a văzut victima cu o zi înainte de tragedie, când a venit la ea pentru a cere bani pentru țigări, însă bătrâna i-a spus că nu are bani. După discuție, a precizat condamnatul, el a părăsit gospodăria.

În cadrul cercetărilor, polițiștii și procurorii au stabilit că acesta periodic împrumuta bani de la victimă. Astfel, când femeia a refuzat să-l ajute financiar, el a decis să se răfuiască cu femeia.

Totodată, prin sentința instanței, bărbatul a fost obligat să achite succesorului părții vătămate 350 mii lei drept prejudiciu moral și material.

Deschide și: VIDEO // O bătrână din Dondușeni, ucisă cu bestialitate pentru că a refuzat să împrumute bani. Individul, reținut