Pentru al treilea an consecutiv, comunitatea „Mămica Alăptează” adună mamele din Republica Moldova la un eveniment public, dedicat Săptămânii Mondiale a Alăptării. Evenimentul va avea loc mâine, 1 august, cu începere de la ora 09.00 în Scuarul Universității Pedagogice „Ion Creangă”, după care participanții se vor deplasa spre Dendrariu, unde vor avea loc mai multe manifestații tematice.

Potrivit organizatorilor, în Parcul Dendrariu, între 10:00 - 13:00 va avea loc lansarea oficială a Săptămânii Mondiale a Alăptării, urmată de un program interactiv pentru toată familia.

Vă așteptăm, mămici cu burtici, cu pici, tătici, bunici și bone cu copii! Veniți să sărbătorim și promovăm împreună alăptarea și, totodată, să aflați informație utilă despre alăptare!”, se arată în anunțul lansat de comunitatea „Mămica Alăptează”, organizatorii acestui eveniment.

Totodată, organizatorii anunță că locul evenimentului va fi împărţit pe zone precum: „presidium; zonă chill-out; zonă pentru copii; zonă cu fotostanduri; târg de jucării pentru copii şi gustoşenii sănătoase; zona consultaţiilor gratuite în întrebări legate de alăptare”.

În aceste zone se vor desfășura diferite activități tematice interactive. Organizatorii le pretind participanţilor să respecte dress code-ul evenimentului, venind îmbrăcați în haine de culoare albă.

Alăptarea este cea mai bună modalitate de a oferi nou-născuţilor hrana necesară pentru creştere şi dezvoltare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la şase luni şi continuarea alăptării - cu aplicarea treptată a alimentaţiei complementare - până la doi ani şi mai mult.