Cazul primarului Mihai Lari din orășelul Sângera este investigat sub aspectul „determinării la sinucidere”. Informația a fost confirmată de către șeful interimar al Procuraturii municipiului Chişinău, Vitalie Sibov, care a adăugat că această cauză penală a fost retrasă de la Inspectoratul de Poliție Botanica, iar acum se află în gestiunea subdiviziunii de urmărire penală a municipiului Chișinău.

Sibov a declarat, pentru Deschide.MD, că ieri a fost deschisă o cauză penală în baza articolului 150 [care se referă la Determinarea la sinucidere] din Codul Penal al Republicii Moldova. Acuzatorul de stat a adăugat că această cauză penală a fost retrasă din gestiunea Inspectoratului Botanica și acum se află în gestiunea Direcției de urmărire penală a municipiului Chișinău. Aceeași sursă a menționat că ancheta este condusă de procurorii din cadrul Procuraturii Chişinău, oficiul Centru, care se subordonează direct lui.

Întrebat dacă mai sunt și alte versiuni pe care oamenii legi le iau în calcul, Sibov a declarat că cea de bază este suicidul. Există, însă, și alte versiuni care nu pot fi făcute publice deocamdată, pentru a nu prejudicia mersul anchetei. 

Am încercat să aflăm dacă primarul Mihai Lari a avut anterior probleme cu legea. Procurorul Marcel Cimbir, de la Procuratura sectorului Botanica, ne-a declarat că, din câte cunoaște, primarul nu a fost niciodată obiectul vreunei cauze penale. 

--------------- Amintim că primarul orașului Sângera, Mihai Lari, s-ar fi sinucis ieri dimineață. Lângă bărbatul în vârstă de 55 de a fost găsit un pistol. 

Mihai Lari a fost șef la Direcția implementare și supervizarea proiectelor în cadrul Direcției Generale „Transport public și căi de comunicații” a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Ulterior, în 2009, a deținut funcția de primar interimar al oraşului Sângera. În 2010, a lucrat în calitate de şef al Direcției implementare și supervizarea proiectelor în cadrul Direcției Generale „Transport public și căi de comunicații” a CMC.

Din 2015, Lari a deținut funcția de primar al orașului Sângera.