O rezoluţie adresată depotrivă guvernării de la Chişinău şi Uniunii Europene a încheiat prima parte a protestului de astăzi din faţa Parlamentului. Manifestanţii sunt acum în marş spre sediile Partidului Socialiştilor, Procuraturii Generale şi Reşedinţei de stat a preşedintelui R. Moldova, Internelor şi Partidului Democrat.

În rezoluția adoptată este menționat că există o îngrijorare față de o posibilă stopare a ajutorului financiar către Republica Moldova și se cere abrogarea Legii cu privire la sistemul mixt de vot. 

Protestatarii din faţa Parlamentului au votat în unanimitate ca Uniunea Europeană să aplice sancţiuni membrilor PD, PSRM, PPEM şi tuturor deputaţilor care au votat pentru sistemul mixt.

Totodată, potrivit documentului, urmează ca în prima jumătate a lunii septembrie să fie organizat un nou protest de amploare. 

La 20 iulie, 74 de deputaţi ai PD, PSRM şi grupului PPE au adoptat, în cea de-a doua lectură, modificarea sistemului electoral, iar şeful statului a promulgat legea respectivă în câteva ore.