Traficul transfrontalier prin punctul comun de trecere "Palanca" va fi restricţionat cu începere din 31 iulie, anunţă Poliţia de Frontieră. Este vorba mai cu seamă de mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone. Dar sub incidenţa interdicţiei va cădea şi transportul de pasageri cu mai mult de 22 de locuri. Restricțiile au loc în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului amintit. În această perioadă, unităţile respective de transport vor fi redirecționate spre postul vamal „Tudora”, transmite IPN.

Postul vamal „Palanca” va rămâne funcțional pentru autoturismele având capacitatea de încărcare de până la 3,5 tone, precum și pentru microbuzele cu până la 22 de locuri. În acest sens va fi amenajat un post vamal temporar.

Extinderea și modernizarea punctului de trecere „Palanca” este realizată în cadrul proiectului „Construcția punctului de trecere Palanca pentru organizarea controlului comun pe teritoriul Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat prin intermediul Programulului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova.

Autoritățile menționează că instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier și va asigura o mai mare transparență în procesul de efectuare a controalelor prin implementarea principiilor „Ghișeului Unic” și „Opririi Unice”.