Dmitri Rogozin nu mai vine la Chișinău. Avionul său face cale întoarsă, după ce România a interzis aeronavei în care se află vicepremierul rus survolarea spațiului său aerian. Potrivit datelor de la Aeroportul Internațional Chișinău, avionul a fost redirecționat către Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.

Am cerut părerea unor specialiști în aviație, care ne-au spus că datele de pe flightradar constată o micșorare a altitudinii, încercându-se o aterizare pe aeroportul din Budapesta - dar, pesemne, nici acest lucru nu i s-a permis.

Înainte de decolare, Rogozin a postat pe Facebook un mesaj în care scrie despre tentativele autorităților moldovenești de a împiedica venirea lui la Chișinău.

Conform unor surse avizate, România a interzis survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Aeronava face cercuri deasupra Ungariei.

Rogozin urma să participe în regiunea transnistreană la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Între timp, Rogozin este așteptat în fața aeroportului de un grup de cetățeni care protestează împotriva vizitei sale.