O solicitare de ajutor aero-medical SMURD Iași a fost înregistrată la data de 26 iulie, în jurul orei 15:00. De ajutor și transport asistat avea nevoie un bărbat de 57 de ani care era internat la spitalul raional Ocnița. Astfel, echipajul a preluat pacientul, care suferise arsuri de gradul I-IV, și l-au monitorizat medical pe tot parcursul zborului până la Chișinău.

A aterizat către ora 17.00, pe stadionul DINAMO din capitală, unde aștepta un echipaj medical 903, pentru a fi preluat și ulterior transportat către Centrul de combustie din Chișinău, pentru tratament medical specializat. Din informațiile preliminare, se cunoaște că bărbatul a suferit în urma unui incendiu pe câmp, care a avut loc duminică, 23 iulie, într-o localitate din raionul Ocnița.

Este de menționat că intervențiile aeromedicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, când sunt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 30 de intervenții aero-medicale SMURD.