Astăzi a avut loc examinarea pe fond a dosarului „Primăria”, în care este implicat viceprimarul Vlad Coteț, dar și adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj.

Ședința a durat aproximativ jumătate de oră, pentru că avocații au solicitat ca examinarea să aibă loc într-un termen restrâns, fiind implicați în mai multe ședințe de judecată.

Procurorul care instrumentează cazul a declarat presei că astăzi „s-a decis ca să fie examinat dosarul în ordinea generală unde vor fi prezentate probele acuzării ulterior probele apărării, în limba de stat iar alte cereri nu au fost depuse”.

Acuzatorul Eugen Balan a mai adăugat că următoare ședință de judecată urmează să aibă loc pe data de 13 octombrie. 

Amintim că doi funcţionari ai Pirmăriei Chişinău – viceprimarul Vlad Coteţ şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj – au fost reținuți pe 25 mai de CNA într-un dosar de corupție, în care mai figurează doi intermediari și un inspector principal de la Inspecția de Stat în Construcții.

Imediat după ce a fost reținut, viceprimarul municipiului Chişinău, Vlad Coteţ, a făcut hipertensiune arterială esențială, cardiopatie hipertensivă, potrivit diagnosticului în baza căruia a fost internat.

Ulterior, Radu Blaj a fost pus sub control judiciar și obligat să plătească o cauțiune de 140 de mii de lei, funcționarul fiind eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție.