Ședința de judecată de astăzi în cazul primarului de Orhei, IIan Shor, a fost amânată la solicitarea apărării. Despre acest lucru a anunțat procurorul Andrei Băieșu.

Procurorul a adăugat că astăzi au fost înaintate două cereri din partea avocaților și anume privind înlocuirea măsurii preventive dar și efectuarea unei expertize în cauza penală.

„Ședința de astăzi a fost amânată pentru data de 11 de către partea apărării fiind prezentate două cereri privind efectuarea unei expertize în prezenta cauză penală și totodată privind înlocuirea măsurii preventive, fiind anexate materiale confirmative. Ședința de judecată a fost amânată pentru a face cunoștință cu materialele”, a spus Băieșu. 

Procurorul a adăugat că avocații „invocă că Ilan Shor este persoană de încredere în campania electorală dar acest lucru a fost spus doar verbal”

Amintim că Ilan Shor a fost reținut pe 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior prumarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, acesta fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.