Un om a murit astă noapte, în jurul orei unu, nu departe de satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a ciocnit frontal cu un alt mijloc de transport. Ambii şoferi erau în stare de ebrietate. Alte persoane implicate în accident s-au ales cu diverse traumatisme.

Potrivit informațiilor preliminare, la volanul „Pasat”-ului se afla un inspector al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Sângerei, care se deplasa, în afara orelor de program, spre Bilicenii Vechi. În tentativa de a devansa un autocamion, a ieşit pe contrasens, lovind frontal un „VW Transporter” şi alegându-se, ca urmare, cu un politraumatism sever, incompatibil cu viaţa. Bărbatul de 38 de ani din habitaclul maşinii a căpătat doar nişte zgârieturi la obrazul stâng, refuzând spitalizarea.

Celălalt şofer, un bărbat de 65 de ani, a fost contuzionat în regiunea lombară (a şalelor), fiindu-i fracturat şi umărul. El a fost internat la spitalul din localitate. Pasagerul său, în vârstă de 27 de ani, s-a ales cu o fractura închisă a coastelor, soldată cu un şoc traumatic de gradul II. El este internat în Secţia de reanimare a a aceleiaşi unităţi spitaliceşti.

În urma testării alcoolscopice, s-a stabilit că șoferul automobilului de model „VW Transporter” avea 0,28 mg/l alcool în aerul expirat.  Gradul de ebrietate al polițistului va fi stabilit prin expertiza medico-legală. Din declarațiile pasagerului său, rezultă că ambii au consumat în acea seară băuturi alcoolice.

La fața locului s-a deplasat conducerea Inspectoratului de Poliție Sângerei, procurorul din cadrul procuraturii Sângerei, grupul operativ în deplină componență: echipajul SMURD și reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare.

Asupra cazului a fost iniţiată o cauza penală, informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țuțu.