În timpul protestului de azi din centrul Capitalei polițiștii care au format un cordon viu au folosit spray-ul lacrimogen din dotare pentru a dispersa mulțimea ce încerca să rupă cordonul.   

Din imaginile video filmate de unul din manifestanți se vede clar cum la un moment dat cineva aruncă cu un obiect în direcția polițiștilor. În acele clipe majoriatea polițiștilor își pun căștile pe cap iar protestatarii forțează cordonul viu a oamenilor legii. Peste câteva momente polițiștii folosesc spray lacrimogen pentru a dispersa mulțimea, iar oamenii legii înaintează în formație pentru a îndepărta manifestanții de la linia de securitate, stabilită anterior pentru parada militară. La fel în video poate fi ușor auzit cu manifestanții îi înjură pe cei care au format cordonul. 

Amintim că astăzi paralel cu manifestările de marcare a 25 de ani de când Parlamentul Republicii Moldova a votat în favoarea Independenței mai mulți susținători ai Partidului Nostru, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au protestat în centrul Chișinăului. Manifestanții au încercat la un moment dat să rupă cordonul de poliție de pe strada Bănulescu Bodoni, însă au intervenit forțele de ordine.

Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a obținut Independența, cu această ocazie autoritățile au pregătit un șir de evenimente care vor avea loc astăzi pe parcursul întregii zile în centrul Capitalei.