Deținutul din Penitenciarul nr.10-Goian, anunțat în căutare astăzi, 17 iulie 2017, a fost reținut în jurul orei 19:30, în urma unor măsuri ample de căutare, desfășurate de către angajații sistemului penitenciar și colaboratorii de poliție, se arată într-un comunicat de presă emis de Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

În urma unor acțiuni speciale de investigații, fugarul a fost reținut în timp ce se deplasa într-un taximetru în direcția satului Varnița, raionul Anenii Noi.

------------Tânărul, în vârstă de 23 de ani, este condamnat la 2 ani privațiune de libertate pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, fapt ce a cauzat, din imprudenţă, o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, săvârşită în stare de ebrietate.

Precizăm că, în sectoare de tip deschis, își execută pedeapsa persoanele condamnate la închisoare pentru infracţiuni săvârşite din imprudenţă.

Materialele acumulate au fost transmise organelor procuraturii, pentru a se pronunţa în privința acestui caz, conform legislației în vigoare.