Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, consideră că citarea lui la judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, este un „un joc al apărătorilor”. Prin urmare, Morari a lăsat de înțeles că, cel mai probabil, nu va da curs citației emise în baza contestației avocaților privind demersul de pornire a urmăririi penale.

Contactat de Deschide.MD, Viorel Morari, a explicat că este irelevant ca el să se prezinte la ședința de judecată, punctând mai multe argumente:

„Este un joc al apărării. În primul rând, eu nu am posibilitatea să merg la fiecare contestație care se înaintează. Vă dați seama, sunt 50 de procurori, iar contestații sunt zeci dacă nu, chiar sute. Deci este imposibil din punct de vedere fizic să fiu prezent la aceste ședințe. În al doilea rând, consider că avocații încearcă să tergiverseze procesul. Spun asta pentru că este irelevant ca eu să particip la ședința de judecată, dat fiind faptul că este procurorul care instrumentează cazul și el reprezintă opinia insitituției din care face parte”, a comentat Morari.  

Întrebat dacă va merge la ședința de judecată, lucru cerut de avocații lui Chirtoacă, șeful Procuraturii Anticorupție a declarat că va decide ulterior.

---------- Amintim că avocata Tatiana Iovu a contestat astăzi ordonanța de pornire a urmăririi penale, care a fost emisă pe 25 decembrie 2015 de șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, menționând că decizia de începere a urmăririi penale este una ilegală și abuzivă: „Astăzi s-a amânat ședința de judecată, pentru că urmează să se decidă asupra procurorului care va reprezenta instituția în judecată. Din punct de vedere procedural, în instanță trebuie să vină procurorul care a emis actul de pornire a urmăririi penale, adică șeful Procuraturii Anticorupție, domnul Viorel Morari”, a spus Iovu.

------------ Anterior, avocații primarului Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu și Gheorghe Malic au fost înlăturați de la proces din motiv că tergiversează efectuarea acţiunilor procesuale, și creează intenţionat impiedimente la efectuarea acţiunilor de urmărire penală şi executarea prevederilor legale prevăzute de Codul de procedură penală.