Președintele Igor Dodon mizează să-și extindă electoratul în rândul tinerilor. Șeful statului organizează, marți, un concert grandios dedicat tuturor absolvenților din acest an. Pe scenă vor evolua câteva trupe și mai mulţi artiști celebri, majoritatea din Rusia și doar unul din România, iar costurile evenimentului se ridică la aproape 3 milioane de lei.

Evenimentul va fi prezentat în limba rusă de actrița Ekaterina Varnava și showmanul Ivan Ciuikov. Publicul va fi înveselit de artiști precum "A-Studio", "Градусы", Elena Temnikova, MOT și DJ M.E.G., din Rusia, în timp ce din România, pentru acest concert, va veni Randi. Singurii artiști din Republica Moldova, care vor cânta pe scena din PMAN, sunt băieții de la SunStroke Project. 

Cheltuielile pentru artiștii invitați la concert sunt destul de mari. Iată costurile estimative făcute în baza informațiilor publice privind taxele cerute de artiști:

Ekaterina Varnava
aprox. 15.000 euro

A-Studio
aprox. 35.000 euro 

Градусы
aprox. 35.000 euro 

Elena Temnikova
aprox. 12.000 euro 

MOT
aprox. 25.000 euro 

Randi
aprox. 3900 euro 

DJ M.E.G.
aprox. 2.200 euro

SUMĂ: aprox. 128.000 euro, echivalentul a circa 2,6 milioane lei.

În price-list nu a fost inclusă suma pe care o vor încasa cei de la SunStroke Project pentru evoluția de mâine-seară și nici plata pentru prezentatorul rus Ivan Ciuikov. Este important de precizat că prețurile de mai sus pot varia în funcție de înțelegerile pe care le au organizatorii concertului cu impresarii artiștilor, astfel că unele sume pot fi mai mari, altele mai mici.

Potrivit lui Igor Dodon, evenimentul are loc sub patronajul președintelui Republicii Moldova în cadrul campaniei naționale „Iubesc Moldova" pe care acesta a lansat-o în 2011. Astfel, toate cheltuielile vor fi suportate de către campania respectivă.

Totodată, președintele a menționat că o parte din artiști vor participa cu suportul unor prieteni de-ai lui de peste hotare. Celor care vin din Federația Rusă li se vor acoperi parțial cheltuielile de „unii oameni de afaceri" care au fost recent în R.Moldova și s-au arătat deschiși pentru a susține inițiativa. 

Sursa: kankan.md